14 april, 2015

Vi söker praktikant i Köpenhamn

FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant med erfarenhet av kommunikations- och webbarbete, för höstterminen 2015.

Vilka är vi?
UNDP arbetar över hela världen med långsiktigt utvecklingsarbete, till exempel fattigdomsbekämpning och demokratistöd. Läs mer om vårt arbete här.

UNDP:s nordiska huvudkontor ligger i UN City i Köpenhamn, med satellitkontor i Stockholm och Oslo. Tillsammans arbetar vi för att sprida kunskap om UNDP:s arbete i de nordiska länderna.

Kontoret i Stockholm kommer under hösten ha två anställda och ytterligare en anställd för Sverige kommer sitta i Köpenhamn. Praktikplatsen är placerad i Köpenhamn och praktikanten kommer uteslutande att arbeta med den svenska portföljen och rapportera till den svenska kollegan i Köpenhamn.

Vem söker vi?
Vi söker en praktikant som kan delta i kontorets dagliga arbete. Du är intresserad av utvecklingsfrågor och har kunskap och förståelse för globala frågor och internationella organisationers arbete. Du har också god erfarenhet av kommunikationsarbete och att skriva för webben. Kunskaper om webb-publiceringssystem (CQ5, WordPress etc.) är meriterande.

Eftersom vi är ett litet kontor med ett brett arbetsområde ser vi gärna att du är strukturerad och självständig och beredd att hugga i när det behövs. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Arbetsuppgifter:

  • Vara behjälplig i kontorets kommunikationsarbete; Skriva texter (på svenska och engelska), uppdatera de svenska hemsidorna kopplade till UNDP och UNDP:s kommunikationsprojekt
  • Vara behjälplig i planeringen av publika evenemang som konferenser, seminarier och rapportlanseringar.
  • Bevaka medierapportering om globala utvecklingsfrågor, översätta texter (från och till engelska) samt göra research om relevanta områden.
  • Uppdatera och utveckla kontorets kanaler för sociala medier, såsom Twitter och Facebook.
  • Göra research och hjälpa till att förbereda underlag inför möten
  • Bistå i det dagliga arbetet och kontorets administrativa arbete.

Villkor
Praktikplatsen kan sökas av dig som läser till en masterexamen inom relevant område (kommunikation, journalistik, statsvetenskap, internationella relationer osv). Praktiken är oavlönad.

Praktiken påbörjas enligt överenskommelse, dock senast sista augusti 2015. Praktikperioden är på heltid och varar i sex månader. Vi är flexibla när det gäller exakt start- och slutdatum för praktiken.

Praktiken sker på UNDP:s kontor i Köpenhamn.

Ansökan
Skicka din ansökan, CV, samt andra relevanta uppgifter till michael.toft@undp.org och skriv ”Intern 2015” i ämnesraden. Vi ser gärna att du skickar med arbetsprov – någon typ av text eller artikel du skrivit.

Ansökan ska vara inne senast den 30 april.

Om du har frågor får du gärna kontakta Michael Toft på +45 2427 3940 eller michael.toft@undp.org

Taggar:

Sök bland nyheter