Blir världen bättre?

14 maj, 2014

Blir världen bättre: Ny upplaga!

Nu finns en ny upplaga av succéboken ”Blir världen bättre” ute. Boken ger en introduktion till globala frågor och utvecklingen i världen. På våra skolsidor hittar du också helt nya interaktiva övningar för högstadiet och gymnasiet för dig som arbetar som lärare.

”Blir världen bättre” ger en introduktion till globala frågor och sammanfattar på ett enkelt och övergripande sätt utvecklingen i världen.

Läsaren ges också tips på övningar och diskussionsfrågor samt hur man kan kanalisera sitt engagemang.

Boken, som i första hand riktar sig till skolungdomar från högstadiet och uppåt, har använts flitigt i undervisningen runt om i landet sedan den gavs ut för första gången 2005.

Nu finns den sjätte uppdaterade upplagan ute!

”Blir världen bättre” produceras av UNDP:s nordiska kontor, tillsammans med Staffan Landin och går att beställas på utbudet.se.

Nytt skolmaterial
På våra skolsidor  finns ”Blir världen bättre” också tillgänglig på webben. Här ligger boken uppdelad kapitel för kapitel.

Den nya upplagan går också att ladda ned som pdf.

skolsidorna finns dessutom ett skolmaterial, framtaget av UNDP:s nordiska kontor och Den Globala Skolan.

Materialet, som består av interaktiva övningar för både grundskolan och gymnasiet, är kopplat till boken ”Blir världen bättre” och kan användas inom flera olika ämnen.

Här hittar du nu två helt nya övningar som bygger på Identifikation skapar Empati (IE-metoden) och Informations- och kommunikationsteknik (IKT).

Du hittar också två nya övningar med film från Uganda och Guatemala.

Ta världen in i klassrummet!

 

Taggar: , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter