Bild på tidningen Världens bästa nyheter som producerades inför FN-dagen 2011.

28 oktober, 2011

FN-dagen uppmärksammas med goda nyheter om världens utveckling

I dag fredag sluter åtta FN-organisationer upp kring arbetet med millenniemålen. Svenska FN-familjen finns på plats på Stockholms centralstation mellan kl. 08.00 och 19.00 för att sprida kunskap om målen och samtidigt visa att bistånd gör skillnad.

Vi delar bland annat ut UNDP:s nypublicerade tidning ”Världens bästa nyheter” som handlar om de utvecklingsframsteg som gjorts runt om i världen. För trots att vi inte kommer att nå alla millenniemål till 2015 så går utvecklingen faktiskt framåt på många håll; fler barn än någonsin kan läsa och skriva, medellivslängden i världen har ökat och dödstalen för aids och malaria har minskat drastiskt.

Under dagen kommer bland andra Joakim Harlin, vattenexpert på UNDP, Unicef Sveriges ambassadör Mark Levengood och FN-förbundets ambassadör Carolina Klüft att tala i Speakers Corner. Besökare kommer också att kunna se artister uppträda, samt tycka till på FN:s klottervägg om hur vi kan skapa en bättre framtid.

Bakom arrangemanget står tillsammans med UNDP, FN:s flyktingorgan UNHCR, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO, Stockholms FN-förening, Svenska Unescorådet, Unicef Sverige, UN Women Sverige och Svenska FN-förbundet.

 

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter