Boken "Blir världen bättre" har varit en stor succé sedan den gavs ut första gången 2005. Här kan du ta del av materialet i webbformat eller ladda ned en pdf-version av boken.

21 november, 2012

Succéboken Blir världen bättre tar världen in i Sveriges klassrum

Blir världen bättre används flitigt i undervisningen runt om i landet. Boken ger en introduktion till globala frågor och sammanfattar på ett enkelt och övergripande sätt utvecklingen i världen. Sedan i maj finns den ute i en femte upplaga, som redan har beställts i över 8 000 exemplar.

Blir världen bättre, som riktar sig till skolungdomar från högstadiet och uppåt, ger läsaren tips på övningar och diskussionsfrågor samt hur man kan kanalisera sitt engagemang.

Boken produceras av UNDP i samarbete med Staffan Landin och har varit en stor succé sedan den gavs ut för första gången 2005.

Lärarmaterial på webben
Sedan ett år tillbaka finns Blir världen bättre också på webben.

Här på millenniemålen.nu ligger boken uppdelad kapitel för kapitel samt som nedladdningsbar pdf.

Webbdelen innehåller också diskussionsövningar och tips på hur lärare kan arbeta utifrån boken i olika ämnen.

Samarbete med den Globala Skolan
Under 2012 inledde UNDP ett samarbete med Den Globala Skolan.

Den Globala Skolan – som är en del av den statliga myndigheten Internationella programkontoret – har som roll att stärka skolans möjlighet att arbeta med utvecklings- och hållbarhetsfrågor.

Just nu håller UNDP och Den Globala Skolan på att komplettera webbversionen av Blir världen bättre med nya interaktiva övningar.

Här kommer Den Globala Skolans pedagogiska expertis väl till användning. Planen är också att ta fram material för de lägre årskurserna.

”Skolan är en del av världen och behöver ständigt globala perspektiv. Blir världen bättre är ett utmärkt pedagogiskt material som passar vår målgrupp väl och vi ser fram emot att tillsammans ta fram nya övningar som kan vidareutveckla användningen av boken”, säger Mathias Demetriades på Den Globala Skolan.

Tack vare Den Globala Skolans omfattande nätverk når Blir världen bättre också ännu fler lärare är tidigare.

 

Läs Blir världen bättre här eller ladda ned den som pdf.

 

UNDP:s monter på bokmässan 2012. Foto: Linda Essner, UNDP.

UNDP:s monter på bokmässan 2012.


 

 

 

 

 


Under bokmässan i Göteborg i september fanns UNDP på plats. Blir världen bättre och webbsidan lockade både allmänhet, lärare och studenter till UNDP:s monter för att diskutera materialet.

UNDP:s seminarium ”Blir världen bättre och hur går det med FN:s millenniemål?” med Staffan Landin drog fulla hus. Foto: Linda Essner, UNDP.

UNDP:s seminarium ”Blir världen bättre och hur går det med FN:s millenniemål?”.

 

 

 

 

 

 

 

 

UNDP:s seminarium ”Blir världen bättre och hur går det med FN:s millenniemål?” med Staffan Landin drog fulla hus.

I samarbete med FN-förbundet, Unicef, UN Women och Dag Hammarskjöldsbiblioteket, anordnade UNDP frukostseminariet ”Mål för hållbar utveckling”. Journalisten Mikael Olsson ledde diskussion kring de nya hållbarhetsmålen efter 2015. I panelen: Linda Nordin, generalsekreterare FN-förbundet, Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet, Sasja Beslik, VD Nordea Fonder och Björn Andersson, Sveriges chefsförhandlare vid Rio+20. Foto: Linda Essner, UNDP.

Frukostseminariet ”Mål för hållbar utveckling”.

 

 

 

 

 

 

 

 
I samarbete med FN-förbundet, Unicef, UN Women och Dag Hammarskjöldsbiblioteket, anordnade UNDP frukostseminariet ”Mål för hållbar utveckling”. Journalisten Mikael Olsson ledde diskussion kring de nya hållbarhetsmålen efter 2015. I panelen: Linda Nordin, generalsekreterare FN-förbundet, Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet, Sasja Beslik, VD Nordea Fonder och Björn Andersson, Sveriges chefsförhandlare vid Rio+20.

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter