21 september, 2012

UNDP bjuder in till globalt samtal

UNDP anordnar, tillsammans med ett flertal andra organisationer, Social Good Summit, en konferens där ”stora idéer möter ny teknologi”. Över 900 personer kommer vara med i New York, men det är bara början på ett globalt samtal där du får vara med och tycka till. Över hela världen kommer människor delta i konversationen via sociala medier.

Ett världsomspännande samtal
-Det kommer att bli ett av världens största samtal. Social Good Summit ger oss en unik möjlighet att diskutera hur vi alla kan samarbeta för att utrota extrem fattigdom och skapa en bättre värld, säger Helen Clark, UNDP:s högsta chef, i en video där hon bjuder in alla som är intresserade att delta.


Årets tema är ny teknik och utveckling
Social Good Summit är en tre dagar lång konferens där stora idéer möter ny teknologi, för att tillsammans skapa innovativa lösningar. Ledare från världens alla håll kommer träffas för att diskutera hur ny teknologi kan lösa vår tids största utmaningar. Hur kan media och ICT göra världen till en bättre plats, och hur får vi det att fungera i praktiken?


Årets konferens kommer enligt arrangörerna vara större och mer engagerande än någonsin. På talarlistan står, förutom FN-toppar, en rad välkända namn från stora företag som Microsoft, Nike och Twitter; engagerade film- och TV-stjärnor som Alexis Bledel och America Ferrera; Nobelprisvinnare som Muhammad Yunus samt mediaorganisationer som New York Times och PBS.

Över 900 personer kommer sitta med på konferensen i New York den 22-24 september, men det är egentligen bara början på ett globalt samtal där du får vara med och tycka till. Över hela världen kommer människor delta i konversationen via sociala medier och lägga fram sina idéer om hur ny teknologi kan göra världen bättre.

Läs mer om Social Good Summit

Häng med i samtalet på Twitter #SGSglobal

Se alla mötesplatser

meetupsSGS

 

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter