Almedalen

24 juni, 2013

UNDP på plats i Almedalen

UNDP är på plats under Almedalsveckan och bjuder, tillsammans med Dag Hammarskjöldfonden, in till två spännande seminarier.


Hur mäter vi egentligen utveckling? Diskussion mot bakgrund av FN:s färska millenniemålsrapport

Den 1 juli släpps FN:s årliga rapport om hur det går för millenniemålen. Samtidigt pågår diskussionerna om hur nästa generations utvecklingsmål ska se ut – efter 2015.

Men hur kan vi säkerställa att de nya målen blir användbara verktyg för hållbar utveckling och i kampen mot fattigdomen?

Mäter vi verkligen rätt saker? Eller finns det till och med en risk att vi sätter mål som går att mäta snarare än mål som vi verkligen vill uppnå?

Seminariet, som arrangeras av UNDP:s nordiska kontor och Dag Hammarskjöldfonden, inleds med en kort presentation av den senaste millenniemålsstatistiken.

Medverkande:
Monica Lorensson, UNDP:s nordiska kontor, Annika Söder, Dag Hammarskjöldfonden och Pernilla Trägårdh, internationella avdelningen på Statistiska Centralbyrån.

Mer information

Tid: 4 juli kl. 09:00 – 10:00
Plats: “Sverige i Världen”, Donnersgatan, Visby
OBS: Presentationen teckentolkas

Titta på diskussionen i efterhand här:

 

UNDP och Dag Hammarskjöldfonden

Världen efter millenniemålen: Vad bör Sverige driva i den nya utvecklingsagendan?

Med drygt två år kvar till 2015, när FN:s millenniemål ska vara uppfyllda, är arbetet med att ta fram en ny global utvecklingsagenda redan i full gång.

Den stora frågan är hur de nya målen ska formuleras: Hur kan vi bäst fånga dagens globala utmaningar? Vad ska Sverige driva och vad har vi lärt oss av arbetet med millenniemålen? Och – kanske viktigast av allt – går det att komma överens på global basis eller riskerar vi en samling urvattnade mål som ingen bryr sig om?

UNDP:s nordiska kontor och Dag Hammarskjöldfonden bjuder in till en diskussion där företrädare för både alliansen och oppositionen ger sin syn på nästa globala utvecklingsagenda – och hur Sverige bäst kan bidra.

Kom och lyssna på var de olika partierna står och vilka frågor de helst vill driva!

Medverkande:
Johan Kuylenstierna, Stockholm Environment Institute (moderator), Sveriges Biståndsminister Gunilla Carlsson, Moderaterna, Kenneth G Forslund, Socialdemokraterna, Bodil Ceballos, Miljöpartiet, Hans Linde, Vänsterpartiet, Gustav Hemming, Centerpartiet och Désirée Pethrus, Kristdemokraterna.

Seminariet är det femte i en serie om post-2015 agendan som arrangeras gemensamt av UNDP:s nordiska kontor och Dag Hammarskjöld Foundation.

Mer information

Tid: 5 juli, kl. 8:30 – 10:00
Plats: “Sverige i Världen”, Donnersgatan, Visby
OBS: Frukost serveras. Diskussionen teckentolkas

Titta på debatten i efterhand här:

 

 

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter