26 september, 2012

UNDP på bokmässan i Göteborg

UNDP finns på plats under årets bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vi presenterar den senaste upplagan av ”Blir världen bättre” – en handbok i utvecklingsfrågor för högstadienivå och uppåt – och uppdaterat utbildningsmaterial på millenniemålen.nu.

Vi arrangerar också två seminarier:

Fredag 28/9 kl. 10.20-10.40

Blir världen bättre och hur går det för FN:s millenniemål?

Blir världen bättre? Ja, det beror på vem du frågar och vad du jämför. Allt fler barn går till exempel i skolan och andelen fattiga minskar. Samtidigt ökar skillnaderna mellan de fattigaste och de rikaste. Pedagogisk presentation om läget i världen och hur det går för FN:s millenniemål.

Medverkande: Staffan Landin, frilansande föreläsare och tidigare medarbetare på Gapminder och FN:s utvecklingsprogram, UNDP

Arrangör: UNDP

Lördag 29/9 kl. 09:15-10:00

Mål för hållbar utveckling

Vid FN-mötet i Rio i juni diskuterades nya utvecklingsmål efter 2015 då millenniemålen ska vara nådda. Vilka mål bör sättas upp för att vi ska få en ekonomisk, social och miljömässigt hållbar utveckling? Paneldebatt och frukost.

Medverkande: Linda Nordin, FN-förbundet, Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet, Sajsa Beslik, VD Nordea Fonder, Björn Andersson, chefsförhandlare vid Rio+20.

Moderator: Mikael Olsson, journalist

Arrangörer: UNDP, FN-förbundet, UNICEF Sverige, UN Women Sverige, Dag Hammarskjöldbiblioteket

 

Du hittar oss i H-hallen på internationella torget. Vi delar monter med FN-förbundet, UNICEF Sverige, UN Women Sverige och Dag Hammarskjöldbiblioteket. Kom förbi!

Sök bland nyheter