FN logga

18 februari, 2014

UNDP söker praktikant till våren

FN:s utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant med erfarenhet av kommunikations- och webbarbete. Praktikplatsen är placerad på kontoret i Köpenhamn, men praktikanten rapporterar till Stockholmskontoret.

Vilka är vi?
UNDP arbetar över hela världen med långsiktigt utvecklingsarbete, till exempel fattigdomsbekämpning och demokratistöd. Läs mer om vårt arbete.

UNDP:s nordiska huvudkontor ligger i Köpenhamn, med satellitkontor i Sverige och Norge. Tillsammans arbetar vi för att sprida kunskap om UNDP:s arbete i de nordiska länderna.

Kontoret i Stockholm har två anställda och praktikanten kommer uteslutande att arbeta med den svenska portföljen och rapportera till stockholmskontoret. Praktikplatsen är dock placerad på det nordiska kontoret i Köpenhamn.

Vem söker vi?
Vi söker en praktikant som kan delta i kontorets dagliga arbete. Du är intresserad av utvecklingsfrågor och har kunskap och förståelse för globala frågor och internationella organisationers arbete. Du har också erfarenhet av att skriva för webben. Kunskaper om webb-publiceringssystem (CQ5, WordPress etc.) är meriterande.

Eftersom vi är ett litet kontor med ett brett arbetsområde ser vi gärna att du är strukturerad och självständig och beredd att hugga i när det behövs. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Arbetsuppgifter:
• Vara behjälplig i kontorets kommunikationsarbete; Skriva texter (på svenska och engelska), uppdatera de båda webbsidorna www.undp.se och www.millenniemålen.nu samt Facebook etc.
• Vara behjälplig i planeringen av publika evenemang som konferenser, seminarier och rapportlanseringar.
• Bevaka medierapportering om globala utvecklingsfrågor, översätta texter (från och till engelska) samt göra research om relevanta områden.
• Förbereda underlag inför internationella möten och konferenser.
• Diverse administrativt arbete.

Villkor
Praktikplatsen, som kan sökas av dig som läser till en kandidat- eller masterexamen inom relevant område (kommunikation, journalistik, statsvetenskap, internationella relationer osv), är oavlönad.

Praktiken löper under vårterminen 2014 eller efter överenskommelse.

Praktiken sker på UNDP:s kontor i Köpenhamn.

 

Ansökan


Skicka din ansökan, CV, samt andra relevanta uppgifter till linnea.ericsson@undp.org och skriv ”Praktikant 2014” i ämnesraden.

Vi ser gärna att du skickar med arbetsprov – någon typ av text eller artikel du skrivit.

Ansökan ska vara inne senast den 26 februari.

Om du har frågor får du gärna kontakta Linnea Ericsson på 073-517 11 32 eller linnea.ericsson@undp.org.

 

 

 

Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter