Syrien. Foto Jodi Hilton

25 april, 2014

Välkommen på seminarium om Syrienkrisen

UNDP och FN-förbundet hälsar välkomna till frukostmöte på måndag: Yasmine Sherif, svensk folkrättsjurist, berättar om UNDP:s arbete med Syrienkrisen. Några platser kvar!

Yasmine Sherif, som har arbetat i fält för FN i över 20 år, besöker Sverige för att berätta om arbetet i Syrien och de närliggande länderna.

FN:s utvecklingsprogram UNDP har jobbat i Syrien under många år och kan nå ut till den drabbade befolkningen, mycket tack vare samarbetet med lokala organisationer.

För att minska beroendet av hjälp utifrån arbetar UNDP för att stärka befolkningens förmåga att återhämta sig.

Bland annat ger UNDP stöd till småföretag. Människor får därmed möjlighet att försörja sig själva.De små lokala företagen som UNDP stödjer tillverkar allt från filtar och barnkläder till bröd, varor som behövs i det sargade landet.

UNDP skapar också arbetstillfällen inom nödvändiga områden som sophantering och rening och upprustning av brunnar.

I de närliggande länderna, främst Libanon och Jordanien, ger UNDP stöd till värdsamhällena. 80 procent av flyktingarna från Syrien bor inte i flyktingläger utan lever tillsammans med lokalbefolkningen.

”Krisen i Syrien har pågått i över tre år. Det är viktigt att komplettera det humanitära stödet med insatser som stärker motståndskraften hos befolkningen och samtidigt bidrar till en positiv utveckling i regionen”, säger Yasmine Sherif.

 

Mer info

När: Måndagen den 28 april kl. 08.00-10.00.

(Kaffe/te och ostsmörgås serveras från kl. 08.00. Mötet börjar kl. 08.30).

Var: Saturnus konferens, möteslokal Strömmen på plan 2, Hornsgatan 15. Hitta hit.

Anmälan: Till Berith Granath, berith.granath@fn.se.

Mötet leds av FN-förbundets biträdande generalsekreterare Jens Petersson.

Välkommen!

/UNDP och FN-förbundet

 

Taggar: , , , , , , , , , , ,

Sök bland nyheter