Fritextsök

24 oktober, 2011

Fortfarande är kvinnor underrepresenterade i politiken

Få kvinnliga parlamentariker i världen Kvinnligt politiskt deltagande ökar – men alldeles för långsamt. Sedan år 2000 har andelen kvinnor i världens parlament ökat från 14 till 22 procent – men fortfarande är runt 80 procent av världens parlamentsledamöter män. Förutom att utvecklingen går alldeles för långsamt så är det dessutom stor skillnad mellan olika länder. […]

Läs mer

Mycket lite har förbättrats för de allra fattigaste i världen. Här en familj i slumen utanför staden Songachi, Bangladesh.

28 september, 2011

De allra fattigaste har inte fått det bättre

Svårt att nå de allra fattigaste De framsteg som gjorts under senare år har inte kommit alla människor till del. Fortfarande finns stora skillnader såväl inom som mellan länder. Därför behövs ökade insatser för att nå de mest utsatta människorna runt om i världen. Enligt FN:s årliga rapport om hur det går med millenniemålen (2011), […]

Läs mer

22 augusti, 2011

Mål 3: Öka jämställdheten mellan kvinnor och män

Mycket återstår för målet om ökat jämställdhet Trots att andelen kvinnor i världens parlament ökar och fler flickor än någonsin tidigare går i skolan återstår mycket innan målet om jämställdhet är uppnått. Utvecklingen är dessutom ojämn – både inom och mellan olika regioner.

Läs mer

16 juni, 2011

Målen

Millenniemålen är världens löfte till de fattiga Millenniemålen är åtta mätbara mål som handlar om att förbättra livet för världens fattiga. Det innebär att fler människor ska kunna göra det som är självklart för oss i Sverige; att äta sig mätta, få gå i skolan och ha tillgång till rent vatten.      

Läs mer